e-CENTRO

Тихият, пазителят на природата и силният герой на града. Нулевоемисионният, 100% електрически малък автобус на Otokar e-CENTRO е новият фаворит на градовете. Компактният дизайн на e-CENTRO е спомен за емблематичните микробуси на Otokar в Турция през 70-те години.

Вид задвижване

Електрическо

Макс. мощност

200 kW

Макс. въртящ момент

1200 Nm

Дължина

6.6 м

Батерия

Li-ion NMC 110 kWh

Капацитет

32 пътника

ТИХ И ЕКОЛОГИЧЕН

Със своя компактен размер e-CENTRO предлага екологично и достъпно решение за исторически и туристически райони на градовете, с тесни улици и зони с нулеви емисии.

e-CENTRO се предлага с две дължини: 6 и 6.6 метра. Компактните му размери осигуряват висока маневреност. С електрически мотор с максимална мощност от 200 kW и максимален въртящ момент от 1200 Nm, e-CENTRO 6.6 метра не прави компромиси с ефективността дори и по най-стръмните хълмове.

Автобусът се откроява със своята лекота и по-ниски експлоатационни разходи. Така той осигурява намалена обща цена на притежание (TCO) и по-добър пробег за операторите на обществения транспорт. Литиево-йонните батерии от 110 kW могат да бъдат напълно заредени само за 1.5 часа, като осигуряват пробег от 200 km с едно зареждане. Налично е и зареждане на борда. Нещо повече, функцията рекуперативно спиране позволява до 25 процента възстановяване на енергията от спиране и забавяне в градския трафик.

КОМФОРТ

Поставянето на батериите под пода осигурява широк и просторен интериор и позволява на автобуса да превози до 32 пътници. Ниският под на e-CENTRO осигурява лесен достъп на всички пътници, включително и на тези с ограничена подвижност или с колички.

Автономният e-Centro

Автономният e-CENTRO, с технология за автономно шофиране от ниво 4, може да пътува без водач, като в същото време спазва правилата за движение. Автобусът разпознава прецизно собствената си позиция и определя маршрута си по най-оптималния начин. Това става благодарение на технологичното му оборудване, което отчита текущата информация за пътната обстановка. Автономният e-CENTRO предлага транспорт без прекъсване, по всяко време на деня, независимо дали е слънчево или вали. e-CENTRO обещава удобно пътуване в градския транспорт. Той доближава спирките и осигурява лесно качване и слизане на пътниците. Автобусът управлява самостоятелно времето в режим спрял и в режим движение и преминава плавно през светофарни и кръгови кръстовища. Намалява при неравности (легнали полицаи) и пешеходни пътеки и дава предимство на пешеходците. Ефективен е при изкачване на хълмове. Автономният e-CENTRO, който може да следва превозното средство пред себе си на безопасно разстояние, открива възможни опасности по време на движение и бързо предприема аварийно спиране или действия за избягване. Той прави всичко това, без да безпокои своите пътници или обкръжението.