e-KENT C

Otokar посреща предизвикателствата от бъдещето в градския транспорт с ново поколение изцяло електрически автобуси. Безшумен градски автобус с нулеви емисии и ниски оперативни разходи. 

Вид задвижване

Електрическо

Максимална мощност

250 kW

Дължина

12 м

Батерия

Li-ion NMC 210 kWh / 280 kWh / 350 kWh

Пробег

300 km

Капацитет

74 пътника

Батерия

Батериите са разположени на покрива. Стандартната версия на e-KENT C е оборудвана с 4 модула, всеки от тях снабден със 7 високоефективни литиево-йонни батерии с общ капацитет от 300 kWh/h. Контролният блок и софтуерът за управление осигуряват тяхната безопасна работа в широк температурен диапазон. Ефективното директно течно охлаждане оптимизира живота им.

Зареждане на депо

Пълното зареждане отнема 4 часа, без да е необходима инфраструктура по пътя.Пробегът е 300 км.

Комфорт при шофиране

Тих и комфортен, e-Kent С предлага ново преживяване в градския транспорт, както за водача, така и за пътниците. С променения си дизайн e-Kent С поставя ново начало за градските автобуси Otokar.
В сърцето на новата концепция са неговите чисти, динамични линии, изцяло LED осветление и широки стъкла. Новият оригинален, но и практичен стил, го прави разпознаваем в градската среда. Автобусните водачи са подложени на голям стрес в условията на силен трафик. Ергономичната кабина и лесно управление осигуряват отлични условия за работа и намаляват стреса при шофиране. Изцяло LED таблото и ергономично разположените индикатори осигуряват бърз и лесен достъп до ключова информация като, но не само: ниво на заряд на батерията, оставащ пробег, консумация на енергия и др. За по-голямо удобство външните огледала за обратно виждане могат да бъдат заменени с камери, които осигуряват перфектна видимост дори при най-тежките метеорологични условия.